Design a site like this with WordPress.com
Per començar

Comunicat de premsa

“Alcoi serà cultural o no serà” és un text que prové de les moltes converses mantingudes per veïnes i veïns d’Alcoi preocupades per la deriva que observem en la política cultural de la nostra ciutat. No és una situació sobtada sinó que ha sigut un procés llarg en el que hem vist com ha anat empobrint-se amb el pas del temps, especialment per les conseqüències de la gestió de la crisi de 2008 i ara la gravíssima situació social i sanitària de la Covid-19.

I senzillament hem volgut plasmar en un paper eixa preocupació. Perquè les converses no sembla que hagen arribat, almenys de moment, a les persones que prenen decisions. I perquè entenem que la ciutadania té dret a fer arribar la seua veu, de manera col·lectiva, als seus representants públics.
El text que hem articulat conté objectius generals però imprescindibles per a poder tindre un horitzó coherent cap on avançar en termes de política cultural. Òbviament hem descartat qüestions concretes i molt necessàries per a la gestió del sector cultural de la nostra ciutat. Però abordar aquestes qüestions serà imprescindible si volem redreçar l’estat de la cultura d’Alcoi, tant a nivell professional com a nivell de ciutadans. Això necessita però, la participació dels nostres governants. Perquè més enllà de les xifres d’activitats i de pressupost dedicat, cal saber cap on anem i què es vol aconseguir amb les activitats que promouen els responsables municipals de Cultura. Esperem que entenguen que aquest manifest no és cap atac personal sinó un clam per a que escolten amb atenció les demandes de totes les persones que ens hem adherit.

Tot i que és ara quan hem fet públic el manifest, des del dijous 10 de desembre ja corre per la xarxa. A hores d’ara s’han adherit 170 persones i col·lectius i això ens fa pensar que evidentment tenim un problema amb la gestió de la cultura en Alcoi. I volem contribuir a solucionar-lo. Per acabar, volem aprofitar per a donar les gràcies a totes i cadascuna de les persones que han donat suport a aquesta iniciativa i també animem a les persones amb les que compartim preocupacions per tal de tindre més força per reclamar una política cultural ferma i seriosa per a posar a Alcoi, de nou, la cultura al centre.

Alcoi, 14 de desembre de 2020

A %d bloguers els agrada això: